ќе пројде и вторник, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:
 • На шанкот

  На шанкот

  Пригушлива атмосфера, тивка музика и празно столче измеѓу мене и неа…. Двајцата потпрени на шанкот, ко прваче кревам два прста и шанкерот веднаш знае што треба. Далеку од сите а толку блиску до неа… Невидлива бариера меѓу нас која полека исчезнува со секоја помината минута... повеќе »
 • Неспокој

  Неспокој

 • Аура

  Аура

 • Некои родендени се тажни

  Некои родендени се тажни

 • Неостварен сон

  Неостварен сон

 • Понекогаш…

  Понекогаш…

  Понекогаш, пред да заспијам, го запирам времето како што го правев тоа некогаш. Датумот е различен, причината иста. Сеуште уживам во секој миг поминат со тебе, далечна, но сепак блиска за мене. Прикриена позади каменот во моето срце, една и единствена. Понекогаш, кога спијам, те сонувам тебе како што те ... повеќе »
 • Дождец

  Дождец

 • Као…

  Као…

 • Возови, магливи утра и куфер спомени

  Возови, магливи утра и куфер спомени

 • Германката

  Германката

 • Виртуелен сељак

  Виртуелен сељак

  Виртуелен Сељак гледано од мој аспект ти е државна администрација. Неписмењак, копук, дибидус и створ од човечко битие што беспотребно попунува дата бази на сервери… Тоа е појава распространета ко турбофолк и е битен фактор за ширење на “Сељачизам и Ренесанса” во општествени кругови, или маалски кажано – друштва. Виртуелниот ... повеќе »
 • Час по лингвистика

  Час по лингвистика

 • Генералка

  Генералка

 • Жетва

  Жетва

 • Кошули

  Кошули

 • Коледарска

  Коледарска

  Коледе, бабо ле, Курот ме заболе, Отечен ми седит, Се’ тажит, се’ редит! Викнете ја Фанка Со пичката танка, Викнете ја Весела Со пичката дебела, Викнете ја Доста Со пичката проста, Викнете ја Румена Со пичката учена, Викнете ја Невена Со пичката стребрена! Која ќе го одтечи, Која ќе го ... повеќе »
 • Добро и Лошо

  Добро и Лошо

 • Градиште шема

  Градиште шема

 • Кај и да си у Август у Кушадаси да си!

  Кај и да си у Август у Кушадаси да си!

 • Недела ко недела

  Недела ко недела

 • Писмо до Клара

  Писмо до Клара

  Госпоѓице Цеткин, пичка ти мајчина! Ради тебе и твоите заблуди онаа мојана со опран мозок нит пегла нит готви. Со години идам згужван како бакшиш и жив гладен колвам трошки од сендвичите на колегите… за перење да не почињам! Да даде Севишниот се што ти е женско до 36-то колено, ... повеќе »
 • Пријателски

  Пријателски

 • И ја сум жена

  И ја сум жена

 • Еготрип

  Еготрип

 • Мислителот

  Мислителот

 • 17644

  17644

  Покрај сите мои чисти обиди и приказ на душа Ме погледнаа како број. Ми ги зедоа обидите, малите насадени дрва на идентитет Сечејќи ги, кришум Тихо Во три часот наутро, кога не бев будна да проговорам и во ред е крв црвено ред. Се запрашав за миг дали тоа ќе ... повеќе »
 • Во денот кога

  Во денот кога

 • Контрасуицид

  Контрасуицид

 • Се е во ред

  Се е во ред

 • Несоница

  Несоница