ќе пројде и сабота, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:
Писмо до Клара

Писмо до Клара

Госпоѓице Цеткин, пичка ти мајчина!

Ради тебе и твоите заблуди онаа мојана со опран мозок нит пегла нит готви. Со години идам згужван како бакшиш и жив гладен колвам трошки од сендвичите на колегите… за перење да не почињам! Да даде Севишниот се што ти е женско до 36-то колено, цел живот да пере бело прање и пак да не го опере!

Маму ти ебем твоја покварена, ја научи на нерамноправна рамноправност. Кога се работи за убаво има најголема алапача и ми мафта со памфлетчиња од женски здруженија со твој лик..  нигде ја нема кога треба да се влече шифуњер по скали до 5ти. Тоа ли е еднаквост мајку ти јебем твоја педерска?!

И не е само мојава таква…

Вчера ме слепи теткица на Партизанска.. ја бичам на право, она од кај Апче од споредна ми влага директ на сувозачко.
Саат време се објаснував дека ја имам предност, за на крај да испаднам шовинистичко копиле што дискриминра жени.

Крв ви ебем и на тебе и на неа, да не требаше и каваљер да испаднам па да ја частам шлеп служба до отпад?!

Имам и друга мука – пола мушка популација виде благодет у таквата рамноправност, па све се попедерчи. Шминкер и моден креатор е главна занимација по скопјево. На човек да му е страв без стегнат учкур да искочи по цигари! Ебати тоа феминизираното општество.

Ех кларо, кларо, што да ти кажам повеќе… осим дека твојата замисла овие твоиве ептен ја усраа.

Џабе ја ружи, ѕвезди и лирика.. се влажнат само на вештачки фикус за 8ми и скуп парфем. Појма немаат за тоа дека со веза иде и обавеза. Еве почнаа и фудбал да играат па ретко кој више иде у циркуз.

Него заеби ти све тоа, вака можам до утре.. ја уствари сакав да те прашам нешто:

Од увек ме мачи една мисла! Зашто поред сета таа рамноправност и биење у гради.. сеуште постои првенство у шах за жени?

Кога ќе ми одговориш ќе ти го кажам вицот “исто е, ама не е исто”. Оној за жените што се бунеле и неќеле први да го напуштат Титаник, веќе го знаеш.

Поздрав.

посветено на femina.mк и остали детергенти за перење мозоци

Инфо за Уметникот

avatar
Животниот патоказ му приреди безброј неуспеси во различни области и го примора среќата да ја бара во некои други димензии. Себеосознавањето се случи една ноќ кога немаше место во првомајскиот шатор. Од тогаш креативно твори во неколку форми...