ќе пројде и сабота, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

На буквата Љ

Првата буква на појавата која во нормалното општество се карактеризира како крајно блиска врска помеѓу машка и женска особа, мајка, татковина, впрочем, се што може да се љуби. По влезот во Европската Унија во 2045 година, со цел прилагодување кон европските сфаќања, категоријата ќе ја модифицираме во полза на Земјаните кои љубовта ја сфаќаат како „ најголемата врска меѓу две или повеќе човечки суштества без разлика на нивниот пол, вера, народност или раса„.

Понекогаш…

ponekogas

Понекогаш, пред да заспијам, го запирам времето како што го правев тоа некогаш. Датумот е различен, причината иста. Сеуште уживам во секој миг поминат со тебе, далечна, но сепак блиска за мене. Прикриена позади каменот во моето срце, една и единствена. Понекогаш, кога спијам, те сонувам тебе како што те сонев некогаш. Сонот е различен, ти си иста. Сеуште со прстите ја милувам твојата коса, толку дива, но сепак нежна за мене. Те гушкам под ѕвездите, таму на небото, една ... повеќе »

Дождец

dozdec

Севишниот се беше разлутил како шеф на кујна кога ќе помириса млечен кашкавал у сендвич… Едни камења што попаѓаа од горе, чиниш им го расплакал мамичето мамино на ангелите. Ја па неам навика да носам чадор исто као што неам навика да шеткарам пластичен клон наречен лична карта. За разлика од личната што немав појма во кој град ја имав истресено… чадорот ми беше грижливо спакуван (неотпакуван) потрпен у гепек веднаш до приборот за прва помош, алатот, пумпата и поткршениот ... повеќе »

Као…

Anti-Valentines-Day-Metal-Playlist

Вчера као да сањав нешо као денес е валентајн и као демек не е трифун… Као пијам утринско кафе спремено од тебе и као лежиш ти до мене… Као ја и ти сме заедно и као Тој и Таа никад не ни биле у нашите животи… Па као демек слепо веруваме у нас и секој заеднички ден као да е приказна за себе… Те гушкам најсилно као да е задњи момент од мојот живот и као да викам фала на ... повеќе »

Возови, магливи утра и куфер спомени

Steam-train-in-the-fog

Перон број 5. Утринска магла и тишина го испунува малиот град таму некаде. Микс на емоции, желби и скршени срца насекаде. Меѓу нив сум и јас. Полна торба спомени и празен новчаник се единствениот товар што го понесов. Сите ние имаме некоја причина што утрово чекаме воз, мојата е апсурдна. Времето одминува. Уште малце тишината ќе биде нарушена од безброј возови, секој на своја страна кон своите соништа. Но не и јас. Мојата цел е поинаква. Бегам од лошите соништа ... повеќе »

Германката

germankata

Ако прашате некој од копиљациве у маало, со сигурност ќе ви кажат дека и не сум баш некоја филмска ѕвезда, а уште помалку нивни херој. Но шо знае нашава холивудска омладина за квалитетни филмови со збунувачко сиже, изгубена перипетија и кулминација со немогучи расплет. Баш пред некој ден глумев у еден сличен врхунац шо ми се нема десено со години… можда од втора светска војна. Ко резервен војник наоружан со апарат, бев фатен и заробен у една подземна просторија во ... повеќе »

Мириса на љубов

bampw-bed-black-and-white-boy-couple-Favim.com-422886

Кога ги отворам очите го чувствувам тој мирис створен по рецепт на моите емоции Толку е примитивно и животински што не можам да разберам колку ми фали твојот мирис Tолку длабоко познат мирис мислам дека можам да го осетам но се лажам… повеќе »