ќе пројде и вторник, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:
Чекајќи го возо

Чекајќи го возо

Без сурат тапија
седа сам,
ветрон фуче
като аероплан.

На топлио камен
чекам го возо,
а возо като воз
касне пол-саат.

Спомените ги изгинав
мајмунине ги зедоја,
па пичка ли му мајчина
у џебо ни 10 динара.

Ѕвононо ѕрнка
ене го и возо,
станувај бе другар
не се заебавај…

Инфо за Уметникот

avatar
Животниот патоказ му приреди безброј неуспеси во различни области и го примора среќата да ја бара во некои други димензии. Себеосознавањето се случи една ноќ кога немаше место во првомајскиот шатор. Од тогаш креативно твори во неколку форми...