ќе пројде и недела, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:
Градиште шема

Градиште шема

Седам на плажана
со Рицар цимерон,
се мислам дал да пијам пиво
ил да јадам два дена.

Музикана трештит
пичкине вриштат,
келнеркине трчат,
пивана фрчат.

Вода со кафено немат
з’ш скопјанишчана требит појќе да платат,
така е кога имат оФци за стрижејне
уште мало стотче ке барат и за капејне.

За такси ич не прашвит
ценана е шо да ти кажвам,
ај појќе да не зборвам
ме чекет на плажа.

Инфо за Уметникот

avatar
Животниот патоказ му приреди безброј неуспеси во различни области и го примора среќата да ја бара во некои други димензии. Себеосознавањето се случи една ноќ кога немаше место во првомајскиот шатор. Од тогаш креативно твори во неколку форми...

2 коментари

  1. avatar

    Abe se e toa vo red i samo ne znam kako uspea edna zaebancija da ja svrtis politicki odma? A pod vie narode odnosno ovci molcete spagjas i ti… onaka cisto informativno da ti kazam deka si del od masata t.e. stadoto;)

  2. avatar
    Уметникот

    дабеда, во иднина оправај држава на друго место пошто иам запек на муабетиве