ќе пројде и четврток, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:
Недела ко недела

Недела ко недела

Кур се тресе
надвор врне дож
дома дремам
испружен ко морж

Гледам сител
дремка ме пука
Езел не се откажувај
и ја си имам голема мука

Утре е понеделник
ме чека испит тежок
вистина ви зборам
ке седам на стол жежок

Како дојде така ке си пројде
недела ко недела
досадна и мрзлива
као пичка дебела.

Инфо за Уметникот

avatar
Животниот патоказ му приреди безброј неуспеси во различни области и го примора среќата да ја бара во некои други димензии. Себеосознавањето се случи една ноќ кога немаше место во првомајскиот шатор. Од тогаш креативно твори во неколку форми...