ќе пројде и сабота, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:
Час по лингвистика

Час по лингвистика

Синоличка беше курвичка. Ама ДОБРА курвичка.
Синоличка сакаше да пуши. Ама ДОБРО го пушеше.
Синоличка обожаваше секс. Ама ДОБАР секс.
Синоличка остваруваше мушки сонови. Ама ДОБРИ сонови.

Заклучок: Преку ДОБРИ примери за поштената, невина и ДОБРА Синоличка ги обработивме членовите на ДОБАР дел од зборовите во македонскиот литературен јазик. И тоа ДОБРО.

Инфо за Уметникот

avatar
Животниот патоказ му приреди безброј неуспеси во различни области и го примора среќата да ја бара во некои други димензии. Себеосознавањето се случи една ноќ кога немаше место во првомајскиот шатор. Од тогаш креативно твори во неколку форми...