ќе пројде и вторник, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:
Математичарка

Математичарка

Кога неќе, неќе…

Она мене:

Те видов прв пат кога помина во центарот на кружницата. Те сакам како равенка со две непознати. Се однесуваш кон мене како тангенс и котангенс. Зошто некогаш не скршнеш, па нашите патни линии да се пресечат во една точка. Кога мислам на тебе, помислувам на дропки и на систем од линеарни функции.

ЗОШТО СЕКОГАШ КАЈ МЕНЕ СИ ДИГНАТ НА КВАДРАТ!?

Зошто секогаш сме еквивалентни еден кон друг. Те гледам како множество составено од парни и непарни броеви. Ме заведуваш во црвениот фокус т.н.триаголник. Ме следиш како x и y, ме обожаваш како логоритамска таблица.

Кога те гледам ми нудиш рамностран триаголник, а знам и сигурна сум дека ме сакаш како глобус унија, исполнета со + и -, со множење и делење.

Ја на неа:

Мрш у пизду матер… мазохист!

Инфо за Докторот

avatar
Маалски шизик у озбилни години. Искусен стратег во заведувањето на женки. Доктор на науки со усовршени вештини во областа на женското меѓуножје.