ќе пројде и вторник, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : автобус

Фторнички

ftornicki

Вторник. Скопско педерско ветре испунето со лапавица ми штипе образи дур кампирам на станица. У глава превртев Битлс дискографија плус безброј пати Хелп на рипит – залудно. Фамозна радишанска 57ма локомотива ван делник не е заeбанција, башка некои блокади… 3 месечеви циклуси. До мене златокоса цура со укомпониран жути кишобран – редок ендемски вид од романтизмот. И неа ја затрефи иста судбина ко мојата, само некој саат покасно… пусто свинско пред Велигден! Мора да сме сродни души: музикофили, пост комунистички ... повеќе »