ќе пројде и недела, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : бичкаџија

Контрасуицид

queen

Иако не добивме датум за преговори за еден ден, перспективно, да возиме поевтини голфови, сепак има причини да се продолжи да се живее; еве ги во внимателно оценет редослед по важност: За да се хејта Драган Вучиќ. За да продолжиме да стоиме зинати и вчудовидени пред невидената издржливост на домашната валута под бремето на мошне видливиот инфлаторен притисок. За новата сезона Breaking Bad. За да протестираме кога овој ќе ни изгради топилница во Љубаништа. За да видиме дали ќе победат ... повеќе »

Книговодство репрезент

Accounting

Испотен стануваш, те мачи некој кошмар, те чеша лева рака, индикација страшно лоша. Во мрачна канцеларија негде без адреса уште не си свесен, ама гаќи ќе се тресат. До кочани ПП-30-ки купче пари стои, мојата вешта рака судбина ти крои. Да, да, мајмуне, книговодител сум јас, со оштетен вид и подгрбавен стас. Со коректор и пенкала од црвениот комплет го менувам цел свет, и овој свет и оној свет. На носот имам тртка и личам на изрод, животи менувам со ... повеќе »

Помошен водич кроз слободно време

167012-football-manager-logo

На сите нам младите често ни се дешава да имаме фазла саат време и уште почесто ни се дешава да го скурцаме безвезе. Еве алтернативи за 60 минути: Пушти си озбилен албум и ислушај го озбилно. Истрчај пола саат и истуширај се. Направи си нешто асално за јадење. Прочитај озбилна статија во озбилна штампа. Јави ѝ се на женската да се опнете набрзинка, онака другарски или издркај и после дрмни цело чоколадо со епизода од серија. Напиши домашна за на ... повеќе »

Кај што е тенко, таму се кине

line 1

Тенка е границата меѓу пролет и лето во Скопје меѓу шампита и тровање меѓу „маче мое“ и “копиле себично“ меѓу црвено и жолто во четири сабајле во сабота меѓу точак по Партизанска и точак на Партизанска меѓу најбољи другар што ти зема од нутелата и душман меѓу жут картон и опомена меѓу ваздух и отров во Скопје меѓу добро дркање и лош секс меѓу семки на 31-ви и ѓезме на 1-ви меѓу потпросечна хигиена и сериозна инфекција меѓу Крива Паланка ... повеќе »

Бест кејс синарио

scenario

          Еден студент стои на тротоар свртен со лице кон улицата што го дели од драгата факултетска зграда и желбата да ја мине истата таа му расте по геометриска прогресија. На 150 метри од него наближува еден 18-годишен имотен господин со голема германска кола на таткото свој и воедно на мобилен телефон се договара со другар во која кафеана вечер ке прават шема. За несреќа, студентот е во депресија поради неколку паднати испити во верига и не ... повеќе »