ќе пројде и петок, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : чадор

Дождец

dozdec

Севишниот се беше разлутил како шеф на кујна кога ќе помириса млечен кашкавал у сендвич… Едни камења што попаѓаа од горе, чиниш им го расплакал мамичето мамино на ангелите. Ја па неам навика да носам чадор исто као што неам навика да шеткарам пластичен клон наречен лична карта. За разлика од личната што немав појма во кој град ја имав истресено… чадорот ми беше грижливо спакуван (неотпакуван) потрпен у гепек веднаш до приборот за прва помош, алатот, пумпата и поткршениот ... повеќе »