ќе пројде и недела, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : дожд

Неспокој

Full_Moon_Night_by_TheTrueAngel

Празни луѓе, полна месечина. Осамен талка, изгубен во темнината, заробен во сонот, само месечината, му ги гледа солзите. Во цигарата и дождот го бара својот мир. Димот од цигара исчезнува, како душата, за миг, вкусот се врежува, длабоко, преку секое сетило. Мирисот на полноќен дожд... повеќе »

Дождец

dozdec

Севишниот се беше разлутил како шеф на кујна кога ќе помириса млечен кашкавал у сендвич… Едни камења што попаѓаа од горе, чиниш им го расплакал мамичето мамино на ангелите. Ја па неам навика да носам чадор исто као што неам навика да шеткарам пластичен клон наречен лична карта. За разлика од личната што немав појма во кој град ја имав истресено… чадорот ми беше грижливо спакуван (неотпакуван) потрпен у гепек веднаш до приборот за прва помош, алатот, пумпата и поткршениот ... повеќе »

Недела ко недела

8af36430

Кур се тресе надвор врне дож дома дремам испружен ко морж Гледам сител дремка ме пука Езел не се откажувај и ја си имам голема мука Утре е понеделник ме чека испит тежок вистина ви зборам ке седам на стол жежок Како дојде така ке си пројде недела ко недела досадна и мрзлива као пичка дебела. повеќе »