ќе пројде и недела, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : ѕвезди

Ѕвездите

zvezdi

И двајцата ги сакавме ѕвездите. Јас уживав под ѕвезденото небо. Можев со саати да гледам во нив, да им се исповедам да ги пребројувам по 100 пати и да заспивам со нив. – – Ѕвездите… тие мали точки на небото беа причината поради која бевме заедно. Тие не споија тие и не разделија. Додека бевме заедно тие не караа и тие не смируваа. Понекогаш ни недостигаа, а понекогаш ни ја нарушуваа интимата. Ѕвездите тие се “виновни” и виновни за нас. ... повеќе »

Различна

razlicna

На небото ѕвезда ни преку телескоп… место бисерни школки на плажа сијаат пикавци и ѓубришта. По некој полузакопан камен кој ти крши прст по прст и песок во очи од кој и течат солзи по прашливото лице… Ни трага ни глас од синиот поглед со прајслес насмевка… А не беше вака у сите тие љубовни бестселери! Таму ветрот и ја галеше косата, а јас одев по работ на обалата без да се плеткам у смрдлива тиња… шумот на брановите делуваше ... повеќе »