ќе пројде и вторник, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : град

Градската магла

5348535724_f6371c7557_b

Сакам да се разбудам во град во кој секој разговор нема да се сведе на политичко-историска расправија. Сакам да се разбудам во град во кој ќе може да се пешачи низ него, без да мора да се заобиколуваат автомобилите паркирани по троторите и првавливите градилишта-кратери. Сакам да се разбудам во град во кој кичот и шундот не го угнетуваат андерграундот. Сакам да се разбудам во град во кој ќе можам да се прошетам низ неговиот Центар без да бидам опкружен ... повеќе »