ќе пројде и петок, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : кола

Приколка

electric-car-with-trailer1

Си беше една кола. Ама добра кола (по душа). Живееше слободно, без некои обврски и приоритети у животот. Често сакаше да се брка по скопските улици со другарчињата од маало или онака без причина да вози натака навака колку да се издува. Времето течеше а колата растеше и растеше. Иако кука за приколка и порасна одамна, сепак не се чувствуваше спремна да влече за сериозно. Така и помина младоста во фати-откачи на многу приколки. Некои вредни, други небитни да се ... повеќе »