ќе пројде и среда, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : коледе

Коледарска

Macedonia_Grungy_Flag_by_think0

Коледе, бабо ле, Курот ме заболе, Отечен ми седит, Се’ тажит, се’ редит! Викнете ја Фанка Со пичката танка, Викнете ја Весела Со пичката дебела, Викнете ја Доста Со пичката проста, Викнете ја Румена Со пичката учена, Викнете ја Невена Со пичката стребрена! Која ќе го одтечи, Која ќе го спадни, Пичка да му цути, Курој да лупи, Пичка да му течи, Курој да лечи, коледеееееее… Македонска еротска народна песна повеќе »