ќе пројде и недела, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : македонија

Коледарска

Macedonia_Grungy_Flag_by_think0

Коледе, бабо ле, Курот ме заболе, Отечен ми седит, Се’ тажит, се’ редит! Викнете ја Фанка Со пичката танка, Викнете ја Весела Со пичката дебела, Викнете ја Доста Со пичката проста, Викнете ја Румена Со пичката учена, Викнете ја Невена Со пичката стребрена! Која ќе го одтечи, Која ќе го спадни, Пичка да му цути, Курој да лупи, Пичка да му течи, Курој да лечи, коледеееееее… Македонска еротска народна песна повеќе »

КАКО?

adasd

Зборот ‘’Kако” како феномен на секојдневието. Не знам и јас самиот како, се натерав да напишам нешто после долго време и да го клам ете тука, да прочита народот т.е. пријателите лево-десно, ама после толку време прашувајќи се самиот себе за се околу мене (нас) и моето (нашето) живеење, барав, а можи да се речи дека и сеуште барам одговор на прашањето “Како?” Како? – Ете така… Некако…! Сфатив дека ова е вистинскиот одговор на ова прашање. Објаснувањето е многу ... повеќе »