ќе пројде и вторник, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : нива

Жетва

zetva

Колку што беше неплодна и сува 2012. година, толку е плодна 2013. Жетвата е многу деликатна работа. Треба тачно да знаеш кога кој плод созреал и кога е спремен за жетва. Ако го жнееш порано – праиш штета, покасно исто така. Треба тачно на време, затоа е жетвата деликатна. А штетата е подеднакво иста и во квантитетот и во квалитетот на родот. Исто така, одложувањето на жетвата ради поголем род може да донесе несакани последици, а прерана жетва би дала ... повеќе »