ќе пројде и недела, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : охрид

Градиште шема

gradiste sema

Седам на плажана со Рицар цимерон, се мислам дал да пијам пиво ил да јадам два дена. Музикана трештит пичкине вриштат, келнеркине трчат, пивана фрчат. Вода со кафено немат з’ш скопјанишчана требит појќе да платат, така е кога имат оФци за стрижејне уште мало стотче ке барат и за капејне. За такси ич не прашвит ценана е шо да ти кажвам, ај појќе да не зборвам ме чекет на плажа. повеќе »

Охрид до Ѓорче

ohridskoezero5

Глеам на фејсбукон…охриѓанишчана напраиле група. „Се молет скопјанишчана да не мочет појќе во езероно з’ш го преполнаја.„ Место среќни да бидет шо ќе им се зголемит ензероно, та како море ќе им станит, тие одма р’чки прает. Пљус, двеве страни аер ќе видиме. Ем ние скопјаниве ќе имаме ензеро, пошо као шо се заулаило, ќе стигнет до Ѓорче, ем охриѓаниве ќе се фалет дека немает веќе ензеро, туку море. А и за сол пари не ќе давает, пошо ко шо ... повеќе »

Езерска романтика

кајче

Седиме со цимерот на клупа поред кеј у Oхрид и фрламе ишарет на секоја втора пунолетна охриѓанка чисто онака да убиеме досада. Наравно без икакви намери пошто баш тој ден праевме муабет поврзан со квантитетот и квалитетот на одредени ствари… Ама ете коа не очекуваш, баш тогаш ќе се погоди нешо… замаен у анализа на минувачките не ни сум приметил дека една прилично држеча цура седи на клупата од карши и ме мерка од глава до пети ко влав јајца ... повеќе »