ќе пројде и среда, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : падобранец

Театар

drama1

Кому му е потребен сиот тој театар? Во овој свет со ионака премалку искрени насмевки, А толку многу лица. Трчајќи по материјалното заборавaме на душите закачени на жицата на животот висат. Ја вадам шминката со години наталожена сол на образите доволна да нахрани седум гладни мориња. Ги соблекувам сите слоеви тага останува само мирисот доволен да ме врати назад во времето. Немам што да барам таму сѐ што имам е овде во мене и во можностите. Се попарувам со врела ... повеќе »

КАКО?

adasd

Зборот ‘’Kако” како феномен на секојдневието. Не знам и јас самиот како, се натерав да напишам нешто после долго време и да го клам ете тука, да прочита народот т.е. пријателите лево-десно, ама после толку време прашувајќи се самиот себе за се околу мене (нас) и моето (нашето) живеење, барав, а можи да се речи дека и сеуште барам одговор на прашањето “Како?” Како? – Ете така… Некако…! Сфатив дека ова е вистинскиот одговор на ова прашање. Објаснувањето е многу ... повеќе »

Уште малку

uste malku

Времето како лицемер времето како брзинец времето како рассеана болка за тебе Времето како истоштувач како џелат времето како старец со бастум и артритис кога ти си ми во мислите, кога највеќе треба да те нема Времето како лек лек кој ме отупува, времето како кафе кое ме отрезнува Времето како страв од секундата и минутата и тебе во себе Времето како вечен непријател и спокој како грижлив момак со мирис кој смирува времето клето што минува Сигурна сум дека ... повеќе »