ќе пројде и недела, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : пијан

Ејприлајлајлај

8620

Никогаш не сум го сакал 1-ви Април.  Прво, поради тоа што увек го јадам и ме лажат, второ, поради тоа што ме нервира онаа дебилна стихотворба, песна или не знам како да ја наречам „априлилили„, трето затоа што мразам да се маскирам (дали три пути во живот се имам маскирано) не по моја воља, и четврто, што секогаш каснам кога сакам да му се осветам на некој шо ме излажал, па јадам и бонус „Април пројде – шамар дојде„. Но, оваа година, ете, добив ... повеќе »

Плочникот

plocnikot

Замисли! Со забрзани чекори одев по растресената калдрма кон единственото место на светот. Околните липи се беа разголиле во чест на љубовта, само за мене. Уживав во крцкавите звуци помешани со мирисот на есен и споменот од нејзиниот благ парфем. Вардар чист и мирен како во најдобрите времиња, го одбиваше сјајот од безбројте сини очи на небото. Ветрот дуваше само во еден правец… …до плочникот, што некои го викаат плато. Па добро човече дали ти се верува у сево ова?! ... повеќе »