ќе пројде и вторник, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : плата

Радничка

rambo

Откако Уметник остави, пиано црно електрично, во соба со чаршав покриено, и со автобус отиде, пакети да реди во Веропулос, лицето му се измени, веѓи паднаа надолу и усти свија кораво. Не беше Уметник роден, за тија пусти пакети! пакети – тешки најтешки. пакети – црни прљави. Прв месец помина Уметник плата не зема; втор месец помина плата на сметка пристигна. Се потроши за два дена, остана празна сметката. Не беше Уметник роден, за тија пусти маркети; маркети грчки – ... повеќе »