ќе пројде и петок, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : плато

Плочникот

plocnikot

Замисли! Со забрзани чекори одев по растресената калдрма кон единственото место на светот. Околните липи се беа разголиле во чест на љубовта, само за мене. Уживав во крцкавите звуци помешани со мирисот на есен и споменот од нејзиниот благ парфем. Вардар чист и мирен како во најдобрите времиња, го одбиваше сјајот од безбројте сини очи на небото. Ветрот дуваше само во еден правец… …до плочникот, што некои го викаат плато. Па добро човече дали ти се верува у сево ова?! ... повеќе »