ќе пројде и недела, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : поезија

Понекогаш…

ponekogas

Понекогаш, пред да заспијам, го запирам времето како што го правев тоа некогаш. Датумот е различен, причината иста. Сеуште уживам во секој миг поминат со тебе, далечна, но сепак блиска за мене. Прикриена позади каменот во моето срце, една и единствена. Понекогаш, кога спијам, те сонувам тебе како што те сонев некогаш. Сонот е различен, ти си иста. Сеуште со прстите ја милувам твојата коса, толку дива, но сепак нежна за мене. Те гушкам под ѕвездите, таму на небото, една ... повеќе »

Неспокој

Full_Moon_Night_by_TheTrueAngel

Празни луѓе, полна месечина. Осамен талка, изгубен во темнината, заробен во сонот, само месечината, му ги гледа солзите. Во цигарата и дождот го бара својот мир. Димот од цигара исчезнува, како душата, за миг, вкусот се врежува, длабоко, преку секое сетило. Мирисот на полноќен дожд... повеќе »

Некои родендени се тажни

candle_Candle_light_4010

Во срцето камен, очите влажни, некои родендени се тажни… Место да пеам денеска плачам, душава ја облева тага, го прашувам Господ што ли ти згрешив, зошто ме казни, некои родендени се тажни… Би сакал сето ова да биде сон, да биде лага да ме исполни среќа, наместо тага, да го славиме сите, овој ден важен, но лага не е, вистина болна, денешниов ден навистина е тажен… повеќе »

Коледарска

Macedonia_Grungy_Flag_by_think0

Коледе, бабо ле, Курот ме заболе, Отечен ми седит, Се’ тажит, се’ редит! Викнете ја Фанка Со пичката танка, Викнете ја Весела Со пичката дебела, Викнете ја Доста Со пичката проста, Викнете ја Румена Со пичката учена, Викнете ја Невена Со пичката стребрена! Која ќе го одтечи, Која ќе го спадни, Пичка да му цути, Курој да лупи, Пичка да му течи, Курој да лечи, коледеееееее… Македонска еротска народна песна повеќе »

17644

1545752_10152167565722905_832907199_n

Покрај сите мои чисти обиди и приказ на душа Ме погледнаа како број. Ми ги зедоа обидите, малите насадени дрва на идентитет Сечејќи ги, кришум Тихо Во три часот наутро, кога не бев будна да проговорам и во ред е крв црвено ред. Се запрашав за миг дали тоа ќе ме стори огорчена личност Личност која мрази и се закопала жива Се исплашив од тој гнев во мене И по игра на случајностите те здогледав Тага, оставени лузни во очите ... повеќе »

Неостварен сон

IMG_0479v

За еден миг ќе создадам стихови за тебе од дното на душава ќе ти кажам те љубам, немоќен сум против тебе. За еден ден ќе бидам покрај тебе, најблиску до небото ќе ти го покажам мојот облак, од каде црпам љубов за тебе. За една недела ќе се разбудам покрај тебе, најблиску до сонот ќе бидам среќен, совршено утро, совршена ти. За еден месец нема да сум покрај тебе, длабоко во мислите ќе знаеш каде ми е срцето, кој ми ... повеќе »