ќе пројде и среда, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : поезија

Радничка

rambo

Откако Уметник остави, пиано црно електрично, во соба со чаршав покриено, и со автобус отиде, пакети да реди во Веропулос, лицето му се измени, веѓи паднаа надолу и усти свија кораво. Не беше Уметник роден, за тија пусти пакети! пакети – тешки најтешки. пакети – црни прљави. Прв месец помина Уметник плата не зема; втор месец помина плата на сметка пристигна. Се потроши за два дена, остана празна сметката. Не беше Уметник роден, за тија пусти маркети; маркети грчки – ... повеќе »

Колешино илегала

kolesino ilegala

Куремо ме е голем, ами дека ќе е мал, ка цел ден сум јал и пиво пијал. Ти му викаш стига, тај оште ти ставил, ами шо да праам ка никој не сам одбивал. Костене берам, Со дедо Лиска, Ја пола вреќа, тај цела а натискал. Водопади, природа, Сичко убаво, Тава не е шала, Уф Колешино илегала. повеќе »

Чекајќи го возо

cekajki go vozo

Без сурат тапија седа сам, ветрон фуче като аероплан. На топлио камен чекам го возо, а возо като воз касне пол-саат. Спомените ги изгинав мајмунине ги зедоја, па пичка ли му мајчина у џебо ни 10 динара. Ѕвононо ѕрнка ене го и возо, станувај бе другар не се заебавај… повеќе »

Ма да ја ебам Лепа Брена, да ја ебам

Lepa-Brena

Визен режим веќе нема, Да ја ебам Лепа Брена. Гејците нас не ебат, А јас Лепа Брена. Нова женска иам, ме пука трема, Да ја ебам Лепа Брена. Ми се повраќа од шунд и “Крема”, Да ја ебам Лепа Брена. Скопје го дрма “Гранд” шема, Да ја ебам Лепа Брена. Наркомани врие, се пукаат у вена, Ма да ја ебам Лепа Брена. Геј парада, жена со жена, Да ја ебaм Лепа Брена. Шехерезад лудило, тензија се крена, Да ја ебам ... повеќе »

Провинцијалка

left_bride

Еј Персо, еј девојче селско Везден седиш в село И планови кроиш Како да побегнеш Во Скопје да дојдеш За навек да останеш Еј Персо, еј девојче селско Љубовта ја батали План убав скрои На факултет се запиша Во Скопје се пресели сакаш да останеш Ни леб ни вода Твоите по дома А ти по Скопје Тело си продаваш И во секој втор Демек се заљубуваш Еј Персо, еј девојче селско Косата ја изми Јазикот го смени Спасе го ќари ... повеќе »