ќе пројде и недела, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : раскази

На шанкот

na shankot

Пригушлива атмосфера, тивка музика и празно столче измеѓу мене и неа…. Двајцата потпрени на шанкот, ко прваче кревам два прста и шанкерот веднаш знае што треба. Далеку од сите а толку блиску до неа… Невидлива бариера меѓу нас која полека исчезнува со секоја помината минута... повеќе »

Германката

germankata

Ако прашате некој од копиљациве у маало, со сигурност ќе ви кажат дека и не сум баш некоја филмска ѕвезда, а уште помалку нивни херој. Но шо знае нашава холивудска омладина за квалитетни филмови со збунувачко сиже, изгубена перипетија и кулминација со немогучи расплет. Баш пред некој ден глумев у еден сличен врхунац шо ми се нема десено со години… можда од втора светска војна. Ко резервен војник наоружан со апарат, бев фатен и заробен у една подземна просторија во ... повеќе »

Камперај

200134057-001

Чудна работа е мајов другарче… секоја година дежаву но на посебен начин. Убаво место закачивме овој пат… можда географски и етнографски глеано не беше најпогодно ама затоа *** (тоа зборчето за полова припадност шо не ми текиња у момент ) беше совршено. Прв комшија да ти биде женско друштво што незнае шатор да намести е добитна комбинација за искусен кампер ко мене. Уште скара немавме распалено, ги закотвивме шаторите еден до друг ко да се знаеме со години… …седнати во ... повеќе »

“Еспресо у кригла”

ne e reklama

Не можам, а да не го спомнам и да не завземе барем мал дел од нашево блог-катче местото каде што го поминував поголемиот дел од своето не толку скапоцено време, со оглед на тоа што кога сум тука, го имам на претек. На два-триес метри од  Дом на АРМ, спроти спомен куќата на Мајка Тереза, или пак одма до Кино Култура, имаше едно пабче каде што од првиот ден се собираме, ние, стално шо си пашкаме¹… Сеа размислувам, и некако ... повеќе »

Кој штеди – има

koj stedi ima

Другарче, у кафаната кај што ја фрлам дневницата ќе сретнеш разно разни ликови кои у пијано стање ти шуштат у мозок со бош муабети. Ако пажливо ги пратиш ќе уочиш дека у принцип само го дрват со глупости. Де владата ги ебала, де среќата им врти леџа, судијата педер, ова вака, тоа така… бескрајни епитафи за нивниот личен животен колапс – немој жити се и ти да бидеш ко нив. Види ме мене. Ја не млатам слама. Ја мојта тужна ... повеќе »

Странски јазици

stranski jazici

Било је то једног дана, кад сам грицкао семенке поред дунавом… Лепе дјевојке су пролазили поред мене као радној класи поред Риомаре конзерве у Тинексу, али ипак ја сам био упоран. Морам признати да тај дан нисам био сасвим свој… падежи су ме разоткрили. Дефинитивно ја нисам био одавле! Таман почна да ми се разјаснува дека методов ми е ефикасен као крма у река… се деси: Од заднина, рамо ми допре женска рака! – Врхунац од сексуално искуство на моето ... повеќе »