ќе пројде и недела, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : роденден

Некои родендени се тажни

candle_Candle_light_4010

Во срцето камен, очите влажни, некои родендени се тажни… Место да пеам денеска плачам, душава ја облева тага, го прашувам Господ што ли ти згрешив, зошто ме казни, некои родендени се тажни… Би сакал сето ова да биде сон, да биде лага да ме исполни среќа, наместо тага, да го славиме сите, овој ден важен, но лага не е, вистина болна, денешниов ден навистина е тажен… повеќе »

Ковчег

6983_4901588583910_1799054804_n

За роденден ми подари ковчег. Мал, дрвен ковчег. Ковчег од резбано дрво, со клучалче. Сега ја разбирам симболиката на таа дрвена кутија. Тајни. Тоа беше подарок со намена и намера. Да ти ги собирам и чувам сите твои тајни. Знаеше дека нема да проговорам. Дела молчеливо како риба ќе ги голтнам сите бисерни перли што ги правеше од моите крлушки. Тајни! Ковчег полн со тајни. Јас и твоите тајни. „Јас, најголемата жена над сите твои жени.“. Јас. Тајни. Ми подари ... повеќе »