ќе пројде и недела, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : романтика

Езерска романтика

кајче

Седиме со цимерот на клупа поред кеј у Oхрид и фрламе ишарет на секоја втора пунолетна охриѓанка чисто онака да убиеме досада. Наравно без икакви намери пошто баш тој ден праевме муабет поврзан со квантитетот и квалитетот на одредени ствари… Ама ете коа не очекуваш, баш тогаш ќе се погоди нешо… замаен у анализа на минувачките не ни сум приметил дека една прилично држеча цура седи на клупата од карши и ме мерка од глава до пети ко влав јајца ... повеќе »

Различна

razlicna

На небото ѕвезда ни преку телескоп… место бисерни школки на плажа сијаат пикавци и ѓубришта. По некој полузакопан камен кој ти крши прст по прст и песок во очи од кој и течат солзи по прашливото лице… Ни трага ни глас од синиот поглед со прајслес насмевка… А не беше вака у сите тие љубовни бестселери! Таму ветрот и ја галеше косата, а јас одев по работ на обалата без да се плеткам у смрдлива тиња… шумот на брановите делуваше ... повеќе »