ќе пројде и недела, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : село

Колешино илегала

kolesino ilegala

Куремо ме е голем, ами дека ќе е мал, ка цел ден сум јал и пиво пијал. Ти му викаш стига, тај оште ти ставил, ами шо да праам ка никој не сам одбивал. Костене берам, Со дедо Лиска, Ја пола вреќа, тај цела а натискал. Водопади, природа, Сичко убаво, Тава не е шала, Уф Колешино илегала. повеќе »

Вујче од Америка

travellingman

20тина дена во Скопје. И по некои правила и принципи, би требало да почнам да раскажувам од почеток, али пошто правилата и принципите постојат за да бидат прекршени, јас ќе ги прекршам, и ќе почнам од крајот, затоа што ми е најсвежа дешавката. Главен лик во овој пост ќе биде Вујче Атила, кој неколку месеци бешена печал во Јунајтед Стејтс оф Америка. После долго натегање, дал ќе се врати, дал ќе остане во туѓина, Вујче Атила беше поразен од носталгијата, ... повеќе »