ќе пројде и недела, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : шанк

На шанкот

na shankot

Пригушлива атмосфера, тивка музика и празно столче измеѓу мене и неа…. Двајцата потпрени на шанкот, ко прваче кревам два прста и шанкерот веднаш знае што треба. Далеку од сите а толку блиску до неа… Невидлива бариера меѓу нас која полека исчезнува со секоја помината минута... повеќе »

Лајкерка

lajkerka

Недела… некаде во шпицот на охридската сезона кога Скопје е празно како новчаник на крај од месец… свирка, маалски пациенти, пиво, шток, добро познат стар кафич, нова конобарка… остај што е нова, него и шток точи ко капки за очи. Време е да си одиме – нема леб овде! Уште не бев докажал, непозната женска глутница од друга општина се паркира на сепаре одма до нашиов коњопој и порачува некојси фенси коктел по принцип како први така други… Одма пресврт ... повеќе »