ќе пројде и вторник, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : скитник

Патникот

patnikot

– Вака не сум се чувствувала одамна… го разгори пламенот во мене… како не те сретнав порано… Говореше нежно и непрекинато. Шепотот на моето уво беше единствениот шум, што ја прекинуваше долгата тишина во таа пролетна ноќ. Осамени на најубавото место во светот, скриени од луѓето но разголени пред месечината, ја милував со очите…. – Посакувам да сме вечно заедно… во добро и зло… да бидеш покрај мене кога утрото го раѓа денот… Со треперлив глас ми ја претскажуваше судбоносната ... повеќе »