ќе пројде и петок, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : снежната

Снежната

sneznata

Беше тоа една зимска ноќ каде што и мразулците нависнати од околните покриви се чувствуваа ко педер у децембар на нордиско море. Осамен помеѓу двете автобуски постојки чекав тројка ко по навика неколку саата. Не ми беше толку за ладното пошто прстите и така не ги осеќав одамна, ама ми се плачеше за цигариве што ги испушив – кутија швицарско малборо добиена на поклон од тетка ми. Брцнав у џеб да си го пребројам азното и констатирав дека за тие ... повеќе »