ќе пројде и среда, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : спомен

Возови, магливи утра и куфер спомени

Steam-train-in-the-fog

Перон број 5. Утринска магла и тишина го испунува малиот град таму некаде. Микс на емоции, желби и скршени срца насекаде. Меѓу нив сум и јас. Полна торба спомени и празен новчаник се единствениот товар што го понесов. Сите ние имаме некоја причина што утрово чекаме воз, мојата е апсурдна. Времето одминува. Уште малце тишината ќе биде нарушена од безброј возови, секој на своја страна кон своите соништа. Но не и јас. Мојата цел е поинаква. Бегам од лошите соништа ... повеќе »