ќе пројде и недела, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : театар

Повторно ми тежи денот со мисла и збор

wwww

Сеќавање. ~~~ Моменти среќа. Мигови искреност. И повторно маски, два мига подоцна. Два мига подоцна, друг човек. Човек во оклоп. Оклоп во човек, кој бега од себе. Бегаш од сите. Најубаво бегаше од мене. Избега. За повторно да се вратиш во засолништето. Покрај каминот кој го чував в срце. Но, оганот одамна го згасна. Ги изладив сите јагленосани чуства што ги претвори во пепел. ~~~ Ќе ме жигосува секое сеќавање на тие два три мигови среќа, секој пат кога ќе ... повеќе »

Театар

drama1

Кому му е потребен сиот тој театар? Во овој свет со ионака премалку искрени насмевки, А толку многу лица. Трчајќи по материјалното заборавaме на душите закачени на жицата на животот висат. Ја вадам шминката со години наталожена сол на образите доволна да нахрани седум гладни мориња. Ги соблекувам сите слоеви тага останува само мирисот доволен да ме врати назад во времето. Немам што да барам таму сѐ што имам е овде во мене и во можностите. Се попарувам со врела ... повеќе »