ќе пројде и недела, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:

означени со : жени

Реноме

ren

Реноме је битна ствар у животу сваког живо биче. Незнам дали некој ја кажал оваа мисла, али битно ја да ја запишам дур не сум ја заборавил. Се шеткарам со една мала пегава плава низ нашиов ни град и се’ пцујам што ми требаше да идеме за озбилно више неколку месеци. Ова со идењево баш буквално. Врската се базираше на секојдневно пеш(Љ)ачење и влечење кеси кое она го нарекува шопинг, а мене рацеве жуљосани ме печат до подлактица. Бев приморан ... повеќе »

Жетва

zetva

Колку што беше неплодна и сува 2012. година, толку е плодна 2013. Жетвата е многу деликатна работа. Треба тачно да знаеш кога кој плод созреал и кога е спремен за жетва. Ако го жнееш порано – праиш штета, покасно исто така. Треба тачно на време, затоа е жетвата деликатна. А штетата е подеднакво иста и во квантитетот и во квалитетот на родот. Исто така, одложувањето на жетвата ради поголем род може да донесе несакани последици, а прерана жетва би дала ... повеќе »