ќе пројде и среда, а ти уште си ми скарана...
Доскочици:
Кај што е тенко, таму се кине

Кај што е тенко, таму се кине

Тенка е границата
меѓу пролет и лето во Скопје
меѓу шампита и тровање
меѓу „маче мое“ и “копиле себично“
меѓу црвено и жолто во четири сабајле во сабота
меѓу точак по Партизанска и точак на Партизанска
меѓу најбољи другар што ти зема од нутелата и душман
меѓу жут картон и опомена
меѓу ваздух и отров во Скопје
меѓу добро дркање и лош секс
меѓу семки на 31-ви и ѓезме на 1-ви
меѓу потпросечна хигиена и сериозна инфекција
меѓу Крива Паланка и Ќустендил
меѓу луѓето позади во Дамар
меѓу членска книшка од библиотека и лајснс ту кил
меѓу шопинг во Солун и известување со црвени букви од банка
меѓу плаво и жуто
меѓу рачен виљушкар и црнец на ролери
меѓу јебачиште и татенце
меѓу запек на пети и поплава на четврти спрат
меѓу „курво“ и „драга“
меѓу џандар и пирана
меѓу риба во Балет и риба вон Балет
меѓу „здраво маче“ и „сто саати те чекам на студов ебате сељакот ебате“
меѓу офсајд и регуларен гол
меѓу Џејмисон со една и Џејмисон со две коцки лед
меѓу пичка и шупак
меѓу казна од триста евра и две гира со кока кола од Гироманија
меѓу „љуби га мајка“ и „педерчино једна“
меѓу Микена и Скопје
меѓу слободни и фер избори во демократска атмосфера и измет од тапир
меѓу кец у два во девееста и кур у гс во девеес втора
меѓу сурат на телевизија и недепилиран чмар
меѓу дупла и преклоп
меѓу македонски пасош и трослојна палома, парфимирана, со цветчиња…

Све ти е тоа лепи, питање на тајминг и шарм.

Автор: Бичкаџија

Инфо за Падобранци

avatar
Надворешни соработници.